Børnemusikbandet RimRaketten består af June Beltoft, Thomas Thor, Anders Pedersen og Steen Kyed

Sømanden og papegøjen 

- eller... Måske burde den faktisk hedde Papegøjen og Sømanden. For den historie, som startede med at handle om en rigtig go' gammeldaws søulk med skipper-kasket og merskumspibe, endte med at blive hi-jack'et af hans tro følgesvend: En papegøje - der havde klap for sit ene øje.

Fjerkræet viste sig nemlig med sin eventyrlyst og kærligheds-hunger, at være en langt mere interessant karakter end sin ejer-sømand. 

Således kom sangen hurtigt til at handle om en dramatisk flyvetur ud over de vilde vover. Undervejs bliver papegøjen ramt af lynet i mere end én forstand og må sande, at kærlighed gør blind. I hvert fald på dens ene øje. 

Sangen om Sømanden og Papegøjen endte med at være på fire vers. Historien kunne sagtens være blevet meget længere, men der var desværre ikke tid til at gøre mere ved den. Til gengæld kunne de unge mennesker i 5. klasse på Paradisbakkeskolen i Nexø være stolte af have skabt en herlig fortælling til en smægtende sømandsvals. 

Ret skal være ret - faktisk endte sømanden med at foretage en heltemodig redningsaktion til allersidst i sangen. Lyt til Sømanden og Papegøjen herunder og få hele den sindsoprivende historie... 

Sømanden og Papegøjen blev til i forbindelse med en af June's mange sangskriver-workshops via Huskunstnerordningen